2009. június 30., kedd

problémamegoldás

a hétvégi incidens után most tudatosan próbálok potenciálisan hiszti helyzeteket úgy megoldani, hogy együtt találjuk rá 1-2-3-4 megoldási lehetőséget.
Itt nyaranak nálunk bnőmét - Moncsi, Panka (3.5), Toma (22 hós) - tehát akadnak hiszti-helyzetek.
Két észrevétel, amiket majd egyszer elmesélek..
1. Érdekes mennyire más a két kölök .. :) nem jobb/rosszabb, félreértés ne essék, csak borzasztóan más személyiségek :)
2. Mirkonak sok, hogy nem Ő egyedül van, hanem 2 másik szörnyen önálló (és Panka személyében akarnok) lénnyel kell egész nap osztoznia. Tegnap este és ma este is óriási hiszti volt este, lefekvéskor. Tegnap volt az igazi sokk - 25 perc kőkemény hiszti volt, ma csak lightos alig 10 perces... De teljesen hülyeségen.... Pontosabban - a kiváltó ok az volt, h valami nem úgy történt ahogy azt Ő akarta. És csak az esti ágyban rész az ahol kettesben vagyunk, ahol kiélhetné magát sé ahol "elengedhetné" a belső kontrollt. Erre én nem hagyom. Holnap hagyni fogom.
Mert egyébként az én egyke gyerkőcöm Tomának odaadja a játékot, előreengedi Pankát a mászókáján, segít és együttjátszik. Valami tündéri :) Tényleg nagyon jól viseli... És élvezi természetesen. Csak estére sok lesz, h Panka mindig parancsolgat, Ő pedig nem nagyon van előtérben. Furcsa egyébként, hogy máskor inkább Mirko a kitaláló ember, Panka meg átveszi az ötleteit .. most pedig Mirko háttérbe vonul. Nem is értem miért.
Sajna ovi mellékhatása, hogy fiam önbizalomhiányos és bizalomhiányos tüneteket mutat. Nyilván nem ovi az egyedüli "bűnös", hanem az ovi, hogy én visszamentem dolgozni, stb.... de nagyon nem tudom mit tegyek... ez ügyben is várok javaslatokat :)

Nincsenek megjegyzések: