2009. szeptember 19., szombat

Élő duna Fesztivál + Lego kiállítás

Kopaszi gát. Az apropót az átadott szenyvíztisztító telep adta.
Elő Duna
Kimentünk 11 körül, kicsit néztük a dunát, beszélgettünk barátokkal, fiúk kergetőztek, rohangáltak. Aztán megnéztük a virtuális akváriumot.... hmmmm... Énk ihagytam volna, vérgagyi volt. Picifiam élvezte a fellógatott, műanyag, mérethű halakat. :)
Aztán volt egy összeépített valami ilyen elemekből: csak csúzda nélkül. Kb 9-10 csomópont volt alagutakkal összekötve. addigra Ádámék mellett Lucáék is megérkeztek. A 3 nagyobbat ki se lehetett robbantani :), de a kicsik is imádták.
Majd jött az első asztalhoz leülős játék: kb 2 cm átmérőjű müa. csődarabok és elágazások. Ezekből lehet csővezetéket, vagy bármi más összeépíteni.  Ez is legább egy bő 15 percig lefoglalta az enyémet. Lucát kb 2 percig, Ádámnak meg kevés volt az építőanyag :)

Aztán séta, rohangászás, majd jöhetett a kézműves részleg: gyöngyfűzés és vágás. Az előbbi inkább nekem feladat, bár tény, h Mirko is próbálkozott. De valahogy a kásagyöngy fűzése még talán nem ekkora gyereknek való :) Azért fűztem neki egy nyakláncot....
Elsőre egy karkötőt kért. Megkapta, kb 10 perc múlva megkért, h vágjam le. Kérdezem miért? Erre ő: Anya, csak nem gondoltad, hogy az örökkévalóságnak készítjük?
Na ezen azért elröhögtem magam :)
Aztán átmentünk egy másik sarokba ahol volt kisház, meg Luca. Ott szinte azonnal odament az ottani rendezvényes csajhoz (akiről kiderült, h ovónő) és elmesélte, h:
- új oviba jár
- szereti ezt az ovit, mert többet mesélnek
- lufi a jele
- szeret társasozni
- csak Anyával jött
- fűzött és vágdicsált már
A nő teljesen le volt döbbenve, majd megdicsért, hogy nagyon kevés ilyen választékosan és szépen beszélő ilyen korú gyerekkel találkozott eddig : ) És milyen tündér és okos. Májam meg hízott rendesen :))

Ezek után átsétáltunk a játszótérre, ott tombolhattak a kölkök. Majd kajaidőben szembesültem azzal, hogy az egész koapszi gáton cska a bejáratnál (messze) van büfé és a játszó mellett a cafe ponyvaregény. Namost utóbbiban időben kisozlgáltak volna minket, de annyi pénzt nem vittem, előbbiben meg az utcára lógott ki a sor vége.
Az nagyon rossz szervezés, hogy nem volt több vízárusító hely menet közben, erősen hiányzott....
Tehát el kellett mennünk valahova enni. Bnőm mesélte még a héten, hogy a savoya parkban Lego kiállítás van. Nosza, ott van kaja is, meg érdekes is.
Voltak fenntartásaim, hogy egy plaza folyosóin megrendezett "kiállítás" milyen is lehet. Na igen, lehet olyan is, de lehet jó is. Szerencsére ez a Lego kiállítás jó. Pedig semmi komoly. Tematikusan -kalóz, viking, star wars, tűzoltó, rendőr, építkezés,...- vannak kiállítási kockában megépítve dolgok. Hol egy kalózhajó, hol egy viking család amint eszik, stb... És van teljes építkezés daruval, miegymással. Rendősrésg, tűzoltóság, mezőgazdasági terület aratógéppel... Nagyon jól vannak megépítve!
Nem bántam meg, hogy elmentünk, nagyon tudom ajánlani :) A boltok amolyan futottak még kategória, talán 1-2-re ha emlékszem. szerencsére lekötöttek a legok :)

Nincsenek megjegyzések: