2008. december 23., kedd

....

Picit sincs karácsonyi hangulatom. Páromnak sem. Mirkonak sem. még csak nem is várja a karácsonyt, az ajándékokat. A fát igen. De sajna idén nem lesz fa. Pedig már kint áll az erkélyen ma délután óta. Akkor hozták meg a Karácsonymanók. De mivel Mirko viselkedese a kritikán aluli szintet sem üti meg sajnos idén nem lesz karácsonyfa állítás. Mindezt azért, mert 1. nem eszik rendesen, illetve szinte sehogy. szerintem fogyott is. Válogat, piszkál, nemszeret, feláll az asztaltól, rohan két kört, stb. Ilyen pedig nincs. Ma pl. fél bundáskenyér után elvonult játsznai. Majd 30 percet üvöltött, vagy jó fél óra műlvam ikor észrevette, hgoy leszedtem az asztalt, h ő éhes. és nem az első eset. nem is a tizedik. 2. nem fogad szót. de nem kicsit. sportot űz abból, hogy nem azt csinálja amit kérünk. 3. nem tartja be a szabályoka.t pedig a kurvaliberális elveim mellé nem fér sok: kajálni az asztalnál, ülve. aki feláll végzett. öltözni egyhelyben, nem végigkergetőzve a lakásban. ha azt mondom indulás valahova vagy fürdés akkor indulás. nem egy óra mulva (komoly, nem nagyzolok) hanem 10 percen belül. ennyi szabalyt kell betartania. de egyiket sem. A nagyszülős szerdák (néha szombatok is) rátesznek sok lapáttal. mert ott szó szerint nincs szabály. És nem bírom megértetni anyámmal, h ez így nagyon nem jó. Sajna az lesz rövid úton a vége, hogy nem lesznek nagyszülős napok. Ez mondjuk nekem szívás, de ez még nagyobb.
Nem tudom összeegyeztetni a házimunkát, gyereknevelést, munkát. És pillanatnyilag csak a munka megy. Mert az a legkissebb ellenállás, arra a legkönnyebb haladni. Januártól lesz takinéni (nálam fiatalabb "néni" :))
marad a gyereknevelés. Ahol meg katasztrófa. Tény, hogy az oviból is sok rosszat hoz haza (pl. "takarodj", vagy menj arrébb te kurva) de félek nem ennyire egyszerű, hogy akkor ők okolhatók mindenért.
Egyszerűen nem találjuk a hangot pici fiammal. ami annék fényében szörnyű, hogy 3 évig teljesen egy hullámhosszon voltunk. Most meg nem érem el, és tudom/látom/érzem, hogy bár ő próbálkozik, nem igazán ér el engem. :( fasza karacsonyi hangulat.
És engem jobban megvisel, hogy nem lesz fa. Már rákészültem.

Nincsenek megjegyzések: