2010. április 5., hétfő

Húsvét

Idén először voltunk lent balcsin. Valami hihetetlen mennyiségű avar borított mindent. És most dupla akkora kertet kellett feltakarítanunk. Nem sikerült egy alkalommal végezni... lesz még jövő hétvégére is munka renesen. Kialakítottuk a komposztot a kert hátsó sarkában, Megmetszettem az összes létező bokrot, fát és minden egyebet ami szembe jött :)
Mirko hihetetlenól élvezte! Bemászott a homokozóba, és kb. 40 percig a hangját hallottuk csak ahogy folyamatosan beszél, magyaráz,.... :) Aztán megérkeztek Szilvi barátnőmék a két gyerekkel - Ádám 4,5, Krisztián 2 éves. Volt rohangászás, homokozás, avarlapátoláas, minden ami kert.
Idén átrakom a homokozót a vár köré, az nagyon nagy munka lesz. A hátsó veteményes is borzasztó meló, de remélem legább finomak lesznek az ott termesztett dolgok majd. Lesz paradicsomtól a répán át a sárgadinnyéig minden.
Nagyon örültem, hogy a két áfonyabokor nem halt meg, hanem vadul hajt :) tavaly nyáron hol anyám, hol mirko legelte le a bokrok tartalmát. Idén kapnak még két másik bokrot. Van egy árnyékos sarok, oda a páfrányok mellé szederbokrok kerülnek. Ez az áfonyától kb 60 centire van... lehet azt is majd legelni :)
Mirko már kinézett mini kiwi bokrot, én meg egy törpe almafára vágyom... Norbi pedig egy sárgahusú barackfára... (Lehet, h a gyümölcsfák a kamaraerdei telekre kerülnek, végülis a most parlagon van)....
Ami még nagy siker volt tavaly: a cukorborsó. Én régóta imádom és elég ritkán kapni. Mirko is rászokott. Abból idén többet kell és hamarabb elültetni. Tavaly május végén/júni elején kezdtük el vetegetni a dolgokat. Most már jövő héten el lehet kezdeni a rotációs kapázást, aztán rá egy hétre meg elvetni ami mehet már szabadföldbe, a többi meg az ablakpárkányokon palántázódik, illetve a piacon megbeszéltem a bácsikával, hogy milyen palántákat fog hozni :)
Tegnapi nap eredménye még részemről: megmarkoltam egy nagy csokor csalánt, két kézzel persze... még késő este is égett....

Nincsenek megjegyzések: