2009. május 26., kedd

Mirko teljesen lenyűgözött. Megverte apáját malomban. Nem azért mert Apja hagyta magát... tény, hogy hagyott opciókat, de ezekre nem hívta fel a figyelmet. Mirko mindezek ellenére tudta, hogy mikor tud nyerni.
Apja soha nem hagyja nyerni csakazért, mert gyerek. Mivel Ő is egy nagy gyerek aki nem bír veszteni... Ezért nem is szeretek vele társasozni :) Mirko kicsit féken tartja, de azért vannak villongások köztük :)
Találtunk egy másik játékot, Csillagjáték a neve. Mirko szabályosan megvert benne. Államat a padlóról szedtem fel ....
A nagy kérdés pedig, hogy szeptembertől milyen különórákra irassuk be? Szerencsére mindegyik különóra ovis időben van, tehát nem hurcoljuk jobbra balra, mert azt nem szeretném. Ami tuti: úszás. Amit még preferálnék: sakk és judo. Van még zeneovi, ballet :) és angol. Helen doron english.... :(
Erről jut eszmbe - angol.
mivel nagyon rossz véleménnyel vagyok a hd-ről. illetve a heti 1x félóra az mér nyelvtanulás elméletben alternatívát kellett (volna) keresnem. Nem is kellett keresnem, megtalált magától a megoldás. Moncsi barátnőék kiadott lakásában egy most nyugdíjbament nő a bérlő. Toma (Moncsi kissebbiek) és Panka is imádja, a hölgy pedig kifejezetten jól beszél angolul, mivel évekig kint élt. Azt találtam ki, h heti 2-3x menjen majd Ő a gyerekekért (Panka és Mirko) és 1 órát Ő vigyázzon rájuk, de csak angolul beszéljenek.
Mirkot nagyon érdeklik az idegen nyelvek, csomószor kérdez, kombinál :)  ha ezzel az angol bebiszitteléssel csak annyit eélrünk, hogy a gyerekeknek legyen egy passzív szókincsük és a nyelvérzéket magát fejlesztjük, már jól jártunk.
Férjjel azon gondolkodtunk angol mellett milyen második nyelvet érdemes még taníttatni majd. Én a francia/spanyol vonalat mondanám. Férj pedig oroszt. ...

Nincsenek megjegyzések: