2010. február 1., hétfő

iskola?

Mirko ma elokaparintott egy iskolai elokeszito konyvecsket, amit meg karacsonyra kapott a feladatok miatt. Van, h racuppan a feladatokra es akkor kell legyen tartalek. Bevallom nem neztem meg igazan, feladatos, megvettem. A kov. feladatokat oldotta meg tok egyedul a kolok:
1+3=
1+4=
2+3=
0+5=
....
az eredmenyeket a = utan tette - annyi pottyot vagy vonalat amennyi a valasz. majd szepen rajzolt sok 1-2-3-4-est.
Es ezek nagyreszet fejben!!!

A betuk/hangok meg nem erdeklik, de a szamoktol teljesen le van nyugozve. Elszamol 100-ig, tudja a szabalyt onnan felfele is, de addigra megunja :)
es teljesen elsajatitotta a kivonas, osszeadas logikajat. Ha nincs eleg keze akkor siman igenybe vesz barmit amit talal a kozelebe, de megoldja a feladatot.

2 megjegyzés:

Viktoria írta...

Aztaaa!!!
Nálunk az ujj-segítség került elő pár hete, illetve a viszonyítás, hogy ehhez 1-2 kéz kell, vagy még az enyémet is oda kell tartani.
A feladatos könyvecskéink gyűlnek, mert egy Thomasos könyvsorozathoz mindig kapunk, de én még bizony eltesz em őket, hogy majd 1-2 év múlva veszem csak elő.
De hát mások ezek a fiúk!

X írta...

Ujj segítség nálunk is előkerült: vacsi közben. De nem apa vagy én kezemet kérte, megoldotta önallóan: levette a zokniját és a lábujjait használta. nagyon röhögtünk....
Egyébként ez egy nagy ugrás, h felismeri nem elég az a 10 ujja ami van.